Start of content

Nyheter 2009

Budgetunderlag 2010-2012

Ekobrottsmyndigheten har lämnat sitt budgetunderlag till regeringen. Budgetunderlaget redovisar myndighetens förslag till finansiering av verksamheten de tre närmast följande budgetåren. Ekobrottsmyndigheten bedömer det sammanlagda behovet av anslagsökning till 39,2 miljoner kronor för budgetåret 2010.
 

Pressmeddelande Åtal i omfattande svindleriärende

Kammaråklagare Stig Åström vid Ekobrottsmyndigheten har idag beslutat åtala Alexander Richards samt ytterligare tre personer för grovt svindleri m.m. De åtalade misstänks ha manipulerat värdet på det börsnoterade bolaget NRS Technologies Holding AB i syfte att få placerare intresserade.
 

Pressmeddelande Rejält minskade genomströmningstider under 2008

Ekobrottsmyndigheten redovisar fortsatt goda verksamhetsresultat. Genomströmningstiden är nu i genomsnitt sex månader. Under 2008 har antalet lagförda ärenden och personer ökat. Detsamma gäller antalet avslutade ärenden. Balanserna har minskat rejält.
 

Kursstart för Redovisningskursen

Vårens första kurs är Redovisningskursen som startar den 19 februari. Sista anmälningsdag är den 30 januari.
 

Tala om vem du är

så ger vi dig relevanta sökvägar

Hitta rätt myndighet

Hitta rätt myndighet
Hittar du inte vad du söker? Frågor till rättsväsendets myndigheter hamnar ofta fel. Vi har därför sammanställt en sida med länkar till din hjälp.

Till sammanställningen

Offentlighet och sekretess

Här hittar du information om vad som gäller för tillämpning av offentlighetsprincipen, sekretess och annat.

Till sidan om offentlighetsprincipen

Om förundersökningssekretess

Avgiftsförordningen

Vid begäran om att ta del av allmän handling utgår normalt avgift för kopiering enligt avgiftsförordningen (SFS 1992:191):

Tio första sidorna: 50 kr
Varje sida därutöver: 2 kr

Webbplats för lärare och ungdomar

ekobrott.se

På Ekobrott.se kan du läsa mer om ekonomisk brottslighet, de effekter de har på samhället och om Ekobrotts-myndighetens arbete med att förebygga, utreda och åtala. Webbplatsen riktar sig främst till lärare, ungdomar och studenter.

Till ekobrott.se