Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

BF i korthet

Nyheter

Seminarier, utbildningar, föreläsningar och samarbeten. Vi på Ekobrottsmyndighetens BF-enhet bidrar gärna med våra kunskaper och erfarenheter kring brottsförebyggande arbete. Här samlar vi det som är på gång just nu!

Penningtvättsutbildning – känn din kund

I höst erbjuder Bisnode i samverkan med EBM en utbildning för dig som vill lära dig mer om hur du kan jobba praktiskt med KYC-utredningar och bli bättre på att upptäcka företag som bedriver penningtvätt.

Utbildningen belyser bland annat vilka åtgärder du kan vidta för att förhindra penningtvätt, vilka riskindikatorer och varningssignaler du bör känna till och hur du kan upptäcka dem. Utbildningen tar även upp aktuella trender och det senaste inom penningtvättsregelverken såsom EU:s femte penningtvättsdirektiv.

Läs mer och anmäl dig här!

Arbetsgivardag i Malmö

Den 25 november arrangerar Svenskt Näringsliv en arbetsgivardag i Malmö där Ekobrottsmyndighetens brottsförebyggare ska föreläsa tillsammans med Skatteverket och Sveriges Byggindustrier.

Vi kommer att ge vår bild av svartarbete och ekonomisk brottslighet i byggbranschen i dag och hur bolag och personer används som brottsverktyg. Föreläsningen tar även upp vilka varningsindikationer man som arbetsgivare ska hålla utkik efter och vad vi tillsammans kan göra för att värna om den sunda konkurrensen inom alla branscher.

Sund konkurrens och schyssta byggen

Under 2019 tog Sveriges Byggindustrier initiativ till att påbörja ett brett samarbete med aktörer i och omkring bygg- och anläggningssektorn. Tillsammans har en strategisk agenda för en konkurrensneutral sektor tagits fram.

Den handlar om initiativ, spelregler och konkreta verktyg för en sund konkurrens och schyssta byggen. Syftet med initiativet är att få till stånd en rörelse och ett samtal i branschen samt att få fler att ta sitt ansvar i arbetet för en sund konkurrens. Ekobrottsmyndigheten fortsätter under hösten sin medverkan i samarbetet genom att delta i nio möten på regional nivå, samt bidra med synpunkter och konkreta åtgärdsförslag på framtida aktiviteter.

Läs mer och se filmat seminarium här!

Publicerat 2019-11-04. Uppdaterat 2021-03-11.