Start of content

Penningtvättsregister

Enligt lagen (2009:62) om penningtvätt och finansiering av terrorism ska bland annat redovisningskonsulter och skatterådgivare vara anmälda till penningtvättsregistret och agera efter lagen.

Detta ska framför allt ske genom att legitimera samtliga kunder och vara uppmärksamma på typiska tecken på penningtvätt (märkliga transaktionsvägar, fakturor på avvikande summor och falska fakturor).

Anmälan och rapportering

Företag och personer som bedriver viss typ av näringsverksamhet är skyldiga att anmäla sig till Bolagsverkets penningtvättsregister.

Läs mer om detta på Bolagsverketolagsverket

Rapportering av misstänkt penningtvätt ska göras till Finanspolisen, som nås på telefon 010-56 368 00 eller e-post: fipo@polisen.se.

Broschyr - Åtgärder mot penningtvätt

Publicerat 2012-09-11. Uppdaterat 2016-05-27

Tala om vem du är

så ger vi dig relevanta sökvägar

Nyheter

Rss

Stort tillslag mot illegal tobaksfabrik

Personer bakom omfattande tillverkning och försäljning av skattepliktig röktobak misstänks ha undanhållit staten 16-17 miljoner kronor i uteblivna punktskatter. Det menar åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg som under två dagar har haft en pågående insats med tillslag mot ett 20-tal tobakshandlare, ett par grossister samt mot fabriken där tobaken tillverkats. Fem personer sitter anhållna i nuläget. Nio personer är misstänkta. Förutom de två huvudmännen har två asylsökande anhållits som...

Läs mer

Pressträff om insatsen i Norrköping

Polismyndigheten, Ekobrottsmyndigheten och Åklagarmyndigheten håller idag en gemensam pressträff gällande de senaste dagarnas insats mot grov organiserad brottslighet i Norrköping.

Läs mer

7 gripna efter tillslag mot grov organiserad brottslighet

Vid en planerad insats i Norrköping har polisen gripit 7 personer. Tillslagen var riktade mot grov organiserad brottslighet och görs i samverkan med flera myndigheter.

Läs mer

Ekobrottsmyndigheten i medierna

Den svenske terroristen

Mohamed Aziz Belkaid från Märsta var med och planerade några av dom värsta terrordåden i Europas historia. Men vem var han? Hur blev den...

Läs mer

Luleåprofilen till Kuriren efter domen: "De verkar inte förstå"

Luleå "Jag kommer självklart att överklaga." Det säger Anders Henriksson när han via Kuriren får besked om domen, att han fällts för...

Läs mer

Tillslag mot illegal tobaksfabrik

Linköping Polisen har avslöjat en illegal tobaksfabrik som omsatt miljonbelopp. Ärendet har kopplingar till Linköping.

Läs mer

Illegal tobaksliga sprängd i Västsverige

Polisen har slagit till mot en tobaksfabrik i Göteborg och ett nätverk av grossister och tobakshandlare, bland annat i Uddevalla. Fem...

Läs mer

Följ oss här!

Twitter Linkedin