Start of content

Penningtvättsregister

Enligt lagen (2009:62) om penningtvätt och finansiering av terrorism ska bland annat redovisningskonsulter och skatterådgivare vara anmälda till penningtvättsregistret och agera efter lagen.

Detta ska framför allt ske genom att legitimera samtliga kunder och vara uppmärksamma på typiska tecken på penningtvätt (märkliga transaktionsvägar, fakturor på avvikande summor och falska fakturor).

Anmälan och rapportering

Företag och personer som bedriver viss typ av näringsverksamhet är skyldiga att anmäla sig till Bolagsverkets penningtvättsregister.

Läs mer om detta på Bolagsverketolagsverket

Rapportering av misstänkt penningtvätt ska göras till Finanspolisen, som nås på telefon 010-56 368 00 eller e-post: fipo@polisen.se.

Broschyr - Åtgärder mot penningtvätt

Publicerat 2012-09-11. Uppdaterat 2016-05-27

Tala om vem du är

så ger vi dig relevanta sökvägar

Nyheter

Rss

Bolagen som används för kreditbedrägerier

EBM:s kommentar till SR:s radioinslag 7/8 Brottslingar infiltrerar näringslivet - I lagens namn som handlar om kreditbedrägerier och svårigheter med brottsutredningar i samband med konkurser.

Läs mer

Tre från SAAB:s tidigare ledning åtalas för grova ekobrott

I dag väcks åtal vid Vänersborgs tingsrätt mot tre före detta styrelsemedlemmar vid SAAB Automobile AB och de tre personerna åtalas för grovt försvårande av skattekontroll och grovt svindleri.

Läs mer

EBM:s replik i DN Debatt - ”Felaktig utgångspunkt för resonemanget”

I en artikel på DN Debatt (26/7) anför Laila Freivalds och Erik Nerep att det finns ”Allvarliga brister i kompetens på Ekobrottsmyndigheten”.

Läs mer

Ekobrottsmyndigheten i medierna

Man åtalas för grovt ekobrott

En Uppsalabo misstänks ha lagt beslag på drygt en miljon kronor för att dölja skattebrott.

Läs mer

Annie Lööf saknar all trovärdighet mot buset

Centerledaren Annie Lööf har profilerat sig som drottningen av hårda tag i debatten om förortsvåldet. Samtidigt blundar hon för hur...Centerledaren Annie Lööf har profilerat sig som drottningen av hårda tag i debatten om förortsvåldet. Samtidigt blundar hon för hur miljonerna rinner iväg till den o...

Läs mer

Man tog ut en miljon från bolag – åtalas

En man i 25-årsåldern bosatt i Uppsala åtalades på fredagen för grovt penningbrott.

Läs mer

Fängelse för känd ekobrottsling

Umeå Bränslet köptes som smörjolja och såldes vidare som diesel. Nu döms en känd ekobrottsling och tidigare Umeåbo till sex månaders...

Läs mer

Följ oss här!

Twitter Linkedinmynewsdesk