Start of content

Penningtvättsregister

Enligt lagen (2009:62) om penningtvätt och finansiering av terrorism ska bland annat redovisningskonsulter och skatterådgivare vara anmälda till penningtvättsregistret och agera efter lagen.

Detta ska framför allt ske genom att legitimera samtliga kunder och vara uppmärksamma på typiska tecken på penningtvätt (märkliga transaktionsvägar, fakturor på avvikande summor och falska fakturor).

Anmälan och rapportering

Företag och personer som bedriver viss typ av näringsverksamhet är skyldiga att anmäla sig till Bolagsverkets penningtvättsregister.

Läs mer om detta på Bolagsverketolagsverket

Rapportering av misstänkt penningtvätt ska göras till Finanspolisen, som nås på telefon 010-56 368 00 eller e-post: fipo@polisen.se.

Broschyr - Åtgärder mot penningtvätt

Publicerat 2012-09-11. Uppdaterat 2016-05-27

Tala om vem du är

så ger vi dig relevanta sökvägar

Nyheter

Rss

Seminarium om tjugo års ekobrottsbekämpning

Det har nu gått tjugo år sedan regeringen lanserade en omfattande strategi mot ekonomisk brottslighet. Strategin, som blev mycket tongivande, ledde till att Ekobrottsmyndigheten bildades och att det inom Skatteverket inrättades särskilda skattebrottsenheter.

Läs mer

Bolagen som används för kreditbedrägerier

EBM:s kommentar till SR:s radioinslag 7/8 Brottslingar infiltrerar näringslivet - I lagens namn som handlar om kreditbedrägerier och svårigheter med brottsutredningar i samband med konkurser.

Läs mer

Tre från SAAB:s tidigare ledning åtalas för grova ekobrott

I dag väcks åtal vid Vänersborgs tingsrätt mot tre före detta styrelsemedlemmar vid SAAB Automobile AB och de tre personerna åtalas för grovt försvårande av skattekontroll och grovt svindleri.

Läs mer

Ekobrottsmyndigheten i medierna

Affärsvärlden: ”Då började jag stortjuta”

Frukost med Afärsvärlden: Stefan Dahlbo, ny vd för Byggmästare Anders J Ahlström.

Läs mer

"Billions" är Ekobrottsunderhållning i elitserien

På måndagskvällen började SVT sända serien "Billions" med superstjärnorna Damian Lewis, Malin Åkerman och Paul Giamatti i huvurollerna. Så...

Läs mer

Misstänks för brott efter konkurs med sexleksaker

En anställd inte rapporterade införsäljningen av sexleksaker från marknader och bolaget kom på obestånd. Nu anmäls ägaren för...

Läs mer

Sålde varor på Tradera utan att deklarera – döms för bokföringsbrott

Timråparet gjorde affärer på Tradera för nära en miljon kronor – utan att deklarera försäljningarna. I tingsrätten friades mannen och...

Läs mer

Följ oss här!

Twitter Linkedin