Start of content

De pågående utredningarna om misstänkta insiderbrott

I ett pressmeddelande den 16 april informerade Ekobrottsmyndigheten att två personer anhållits misstänkta för grova insiderbrott. Sedan dess har ytterligare två personer anhållits, varav en numera frigivits.

Åklagarna kan i nuläget inte lämna någon ytterligare information om det utredningsarbete som pågår.

Med början onsdagen den 18 april tills vidare kommer information om förundersökningarna att lämnas till media dagligen kl 15.00 i Ekobrottsmyndighetens lokaler på Hantverkargatan 15 i Stockholm.

Förundersökningarna leds av kammaråklagarna Robert Engstedt och Stig Åström, som tills vidare inte har möjlighet att ha andra kontakter med media.

Publicerat 2004-04-17. Uppdaterat 2010-07-30

Tala om vem du är

så ger vi dig relevanta sökvägar

Hitta rätt myndighet

Hitta rätt myndighet
Hittar du inte vad du söker? Frågor till rättsväsendets myndigheter hamnar ofta fel. Vi har därför sammanställt en sida med länkar till din hjälp.

Till sammanställningen

Offentlighet och sekretess

Här hittar du information om vad som gäller för tillämpning av offentlighetsprincipen, sekretess och annat.

Till sidan om offentlighetsprincipen

Om förundersökningssekretess

Avgiftsförordningen

Vid begäran om att ta del av allmän handling utgår normalt avgift för kopiering enligt avgiftsförordningen (SFS 1992:191):

Tio första sidorna: 50 kr
Varje sida därutöver: 2 kr

Webbplats för lärare och ungdomar

ekobrott.se

På Ekobrott.se kan du läsa mer om ekonomisk brottslighet, de effekter de har på samhället och om Ekobrotts-myndighetens arbete med att förebygga, utreda och åtala. Webbplatsen riktar sig främst till lärare, ungdomar och studenter.

Till ekobrott.se