Start of content

Nyheter April 2009

Gudrun Antemar får nytt regeringsuppdrag

Regeringen har i dag aviserat att ge generaldirektör Gudrun Antemar uppdraget att utreda polisens möjligheter till samarbete med utländsk polis i Sverige.
 

"Det måste bli svårare att tvätta pengar"

I ett gemensamt debattinlägg i Svenska Dagbladet den17 april skriver generaldirektör Gudrun Antemar och rikspolischef Bengt Svenson om penningtvätt som ett led i ekonomisk brottslighet och den ekonomiska brottsligheten som ett led i den organiserade brottsligheten.
 

Anders Jakobsson ny överåklagare

Regeringen har vid dagens regeringssammanträde beslutat att anställa Anders Jakobsson som överåklagare vid Ekobrottsmyndigheten. Han tillträder sin nya anställning den 9 april.
 

Tala om vem du är

så ger vi dig relevanta sökvägar

Hitta rätt myndighet

Hitta rätt myndighet
Hittar du inte vad du söker? Frågor till rättsväsendets myndigheter hamnar ofta fel. Vi har därför sammanställt en sida med länkar till din hjälp.

Till sammanställningen

Offentlighet och sekretess

Här hittar du information om vad som gäller för tillämpning av offentlighetsprincipen, sekretess och annat.

Till sidan om offentlighetsprincipen

Om förundersökningssekretess

Avgiftsförordningen

Vid begäran om att ta del av allmän handling utgår normalt avgift för kopiering enligt avgiftsförordningen (SFS 1992:191):

Tio första sidorna: 50 kr
Varje sida därutöver: 2 kr

Webbplats för lärare och ungdomar

ekobrott.se

På Ekobrott.se kan du läsa mer om ekonomisk brottslighet, de effekter de har på samhället och om Ekobrotts-myndighetens arbete med att förebygga, utreda och åtala. Webbplatsen riktar sig främst till lärare, ungdomar och studenter.

Till ekobrott.se