Start of content

Åtal i omfattande svindleriärende

Kammaråklagare Stig Åström vid Ekobrottsmyndigheten har idag beslutat åtala Alexander Richards samt ytterligare tre personer för grovt svindleri m.m. De åtalade misstänks ha manipulerat värdet på det börsnoterade bolaget NRS Technologies Holding AB i syfte att få placerare intresserade.

Aktiekursen har drivits upp bl. a. med hjälp av flera oriktiga pressreleaser. Såväl småsparare som större investerare har blivit av med mycket pengar.

-  Detta är ett unikt mål. Det är inte ofta misstanke om svindlerier på aktiemarknaden kommer till domstol, säger kammaråklagare Stig Åström.

Det har varit en omfattande utredning där både poliser och ekonomer deltagit. Sammantaget handlar det om svindlerier på hundratals miljoner kronor. Hela den verksamhet som utretts har dessutom bedrivits i England.

För ytterligare information:
Magnus Hedberg, omvärldsanalytiker, 08-762 02 44, 070-543 27 31

Publicerat 2009-02-23. Uppdaterat 2010-07-05

Tala om vem du är

så ger vi dig relevanta sökvägar

Offentlighet och sekretess

Här hittar du information om vad som gäller för tillämpning av offentlighetsprincipen, sekretess och annat.

Till sidan om offentlighetsprincipen

Om förundersökningssekretess

Avgiftsförordningen

Vid begäran om att ta del av allmän handling utgår normalt avgift för kopiering enligt avgiftsförordningen (SFS 1992:191):

Tio första sidorna: 50 kr
Varje sida därutöver: 2 kr

Webbplats för lärare och ungdomar

På Ekobrott.se kan du läsa mer om ekonomisk brottslighet, de effekter de har på samhället och om Ekobrotts-myndighetens arbete med att förebygga, utreda och åtala. Webbplatsen riktar sig främst till lärare, ungdomar och studenter.

Till ekobrott.se