Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Åtal för grova bokföringsbrott i skolförening

Pressmeddelanden

Åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg har idag väckt åtal mot två företrädare för en förening med nära kopplingar till Römosseskolan i Göteborg. En av de åtalade är en före detta skolledare och riksdagspolitiker. Samtidigt pågår förundersökning i en annan del rörande misstänkta ekobrott i Römosseskolan.

Åtalet gäller grova bokföringsbrott. Trots ett stort antal affärshändelser så har föreningen helt saknat bokföring. De misstänkta brotten har skett under perioden 2016 – 2018.

– Det handlar om ett stort antal inbetalningar till föreningen om sammanlagt knappt 4,5 miljoner kronor och utbetalningar om ungefär samma belopp som inte är bokförda, säger Henric Fagher, förundersökningsledare och chefsåklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg.

Parallellt pågår förundersökning om misstänkta ekobrott i Römosseskolan.

– Jag räknar med att kunna fatta åtalsbeslut i den delen senare i höst. Eftersom det är en pågående förundersökning kan jag inte kommentera dessa brottsmisstankar ytterligare, säger Henric Fagher.

Åklagaren Henric Fagher finns tillgänglig för frågor rörande åtalet idag på telefon 010-562 93 33 mellan klockan 11:00 – 12:00.

 

Målnummer vid Göteborgs tingsrätt: B 11357-21.

Publicerat 2021-09-27.