Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Fakturera oss

Ekobrottsmyndigheten använder e-fakturor för en effektivare och säkrare process kring hanteringen av fakturor, både för dig som leverantör och för oss som kund.

Från den 1 april 2019 är det lag på att alla inköp till följd av LOU, LUF, LUFS och LUK i offentlig sektor ska faktureras med e-faktura. Det innebär att alla leverantörer till offentlig sektor måste skicka e-fakturor enligt en ny europeisk standard: Peppol BIS Billing 3.

PEPPOL BIS Billing 3

Ekobrottsmyndigheten omfattas av detta regelverk och föredrar att våra leverantörer skickar en faktura i formatet PEPPOL BIS Billing 3 via PEPPOL-nätverket till oss. Observera att PDF-faktura som skickas via e-post inte är ett godkänt format.

Vår elektroniska adress

Ekobrottsmyndigheten tar emot e-fakturor via Peppol-nätverket.
Vår elektroniska adress i Peppol är: 0007:2021004979

Det krävs ingen routing för att skicka e-fakturor genom PEPPOL-nätverket.

Manuell registrering

Om ni inte ännu har möjlighet att skicka e-faktura via Peppol från ert affärssystem eller är ansluten till en e-faktureringstjänst kan ni manuellt registrera er faktura via www.fakturaportalen.se. (Öppnas i en ny flik)

Referens och kostnadsställe

Ange referens och kostnadsställe i din faktura. Referensen till Ekobrottsmyndigheten består av en 6-siffrig kod. Denna ska du som leverantör ange i ditt fakturasystem. Om du är osäker på vilken referens du ska ange, kontakta beställaren.

Betalningspåminnelser

Betalningspåminnelser kan mejlas till: [email protected] (Öppnas i en ny flik)

eller postas till:
Ekobrottsmyndigheten
Ekonomifunktionen
Box 22098
104 22 Stockholm