Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Företagsledare i 60-årsåldern begärs häktad

Pressmeddelanden

Åklagare vid Ekobrottsmyndigheten (EBM) har idag begärt en man i 60-års åldern häktad vid Södertörns tingsrätt. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för grov oredlighet mot borgenärer, grovt försvårande av konkurs samt två fall av grova bokföringsbrott.

De misstänkta brotten har begåtts i Stockholm mellan 2019 och 2021. Brottsligheten uppdagades och anmäldes till EBM av en konkursförvaltare i samband med konkursen av ett av mannens bolag.

– Mannen är sedan tidigare åtalad i ett annat ärende, men den brottslighet som han nu begärs häktad för har ingen koppling till det ärendet. Brottsmisstankarna gäller heller inte händelser utanför Stockholm, säger Maximillian Berg Molin, förundersökningsledare och kammaråklagare vid EBM i Stockholm.

Mannen greps i sitt hem i södra Stockholm i samband med en husrannsakan den 2 april och har sedan dess varit anhållen med vissa restriktioner. Skälet för anhållandet och häktningen är så kallad kollusionsfara, det vill säga att det finns risk för att han kan påverka eller försvåra den pågående brottsutredningen.

– Förundersökningen är i ett känsligt läge. På grund av förundersökningssekretess kan inga ytterligare uppgifter eller kommentarer lämnas i nuläget, säger Maximillian Berg Molin.

Publicerat 2024-04-04.