Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

EBM:s generaldirektör slutar efter sex år

Pressmeddelanden

Ekobrottsmyndighetens, EBM:s, generaldirektör Monica Rodrigo väljer att avsluta sitt förordnande när det går ut den sista februari 2024.

Foto: Mikael Gustavsen

– Jag har gett regeringen besked att jag vill avsluta mitt förordnande som generaldirektör när det löper ut nästa år. Anledningen är att jag vill hinna göra något annat innan jag går i pension. Regeringen och jag är överens i frågan, säger Monica Rodrigo.

Monica Rodrigo har arbetat på Ekobrottsmyndigheten i snart 13 år, först som chefsjurist och de senaste sex åren som generaldirektör.

– Jag är mycket stolt över att ha fått leda myndigheten de här åren. Ekobrottsmyndighetens uppdrag att bekämpa den ekonomiska brottsligheten är viktigare än någonsin. Den ekonomiska brottsligheten göder den grova organiserade brottsligheten som utmanar vår demokrati och det här behöver vi fortsätta bekämpa tillsammans med andra.

Monica Rodrigo kommer att vara kvar på myndigheten tills dess en efterträdare är utsedd.

– Mitt förordnande går ut den sista februari, men jag fick frågan från regeringen om jag kan tänka mig att stanna kvar tills det finns en ny generaldirektör på plats och på den frågan har jag svarat ja.

Publicerat 2023-11-01.