Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Aktuellt

Ekobrottsmyndigheten förebygger och bekämpar ekonomisk brottslighet. Här berättar vi om det senaste som hänt inom vår verksamhet.

Filtrera innehålll:

Använd länkarna för att navigera runt på kategoriseringen.

  1. Aktuellt
  2. Nyheter
  3. Guider
  4. Pressmeddelanden

Vår webbplats toppar inkluderingsbarometern 2023

Nyheter

När tillgängligheten på 1784 webbplatser testades av Funka så hamnade ekobrottsmyndigheten.se i topp. Det är Funka som årligen granskar webbplatser för att se om de möter kraven i lagen om tillgänglighet till digital offentlig service (DOS-lagen).

29 SEPTEMBER 2023

Varning för bedrägeriförsök via telefon

Nyheter

Enligt Polisen.se har medborgare från olika orter i norra Sverige blivit uppringda av någon som uppger sig ringa från Polisen eller Ekobrottsmyndigheten. Andra myndigheter kan också förekomma.

22 SEPTEMBER 2023

Ny kommunikationschef till EBM

Pressmeddelanden

Nina Odermalm Schei blir ny kommunikationschef på Ekobrottsmyndigheten. Hon kommer närmast från motsvarande tjänst på Säkerhetspolisen.

01 SEPTEMBER 2023

Aktörsportalen gör det möjligt att dela material med EBM digitalt

Nyheter

Aktörsportalen är en ny tjänst för dig som återkommande behöver kommunicera med Ekobrottsmyndigheten angående till exempel en anmälan eller andra specifika ärenden. Tjänsten är kostnadsfri och väntas effektivisera stora delar av EBM:s verksamhet.

28 AUGUSTI 2023

Åtal för olaglig tillverkning och försäljning av vattenpipstobak

Pressmeddelanden

Åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Umeå har i dagarna väckt åtal mot två personer för delaktighet i ett brottsupplägg rörande olaglig produktion och försäljning av vattenpipstobak. Enligt åtalet har totalt 885 kilo vattenpipstobak tillverkats vilket motsvarar mer än 1,7 miljoner kronor i undandragen skatt.

29 JUNI 2023

EBM deltar i Almedalen

Nyheter

Den 30 juni anordnar Ekobrottsmyndigheten en heldag i Almedalen på temat ekonomisk brottslighet som samhällshotande fenomen. Vi kommer såväl att visa hur legala strukturer utnyttjas för att begå brott, som hur ekonomisk brottslighet leder till osund konkurrens och kan döljas bakom legala fasader.

16 JUNI 2023

Åtal i ärende om utnyttjade identiteter

Pressmeddelanden

Åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Stockholm har idag väckt åtal mot en person som misstänks för grov näringspenningtvätt och grova bokföringsbrott i tre enskilda firmor. Genom utnyttjade identiteter misstänks den tilltalade ha tagit emot sammanlagt mer än 52 miljoner kronor som bland annat använts till inköp av bilar.

05 JUNI 2023