Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Aktuellt

Ekobrottsmyndigheten förebygger och bekämpar ekonomisk brottslighet. Här berättar vi om det senaste som hänt inom vår verksamhet.

Filtrera innehåll:

Använd länkarna för att navigera runt på kategoriseringen.

  1. Aktuellt
  2. Nyheter
  3. Guider
  4. Möt oss på EBM
  5. Pressmeddelanden

Fyra personer har begärts häktade efter insats i norra Sverige

Pressmeddelanden

Åklagare vid Ekobrottsmyndigheten (EBM) i Umeå har begärt fyra personer häktade för misstänkta grova penningtvättsbrott och grova bokföringsbrott. De misstänkta greps efter ett större tillslag tidigare i veckan. Den misstänkta brottsligheten har kopplingar till logistikbranschen.

12 APRIL 2024

”Våra kurser ger mig kontakter över hela världen”

Möt oss på EBM

Brottsligheten inom det digitala ligger alltid steget före, men utvecklingen inom rättsväsendet går också fort. Vi kan ju inte börja slå i böcker när vi är ute på tillslag, utan måste känna till det senaste inom både metoder och teknik. Det berättar Anders, it-forensiker på EBM.

11 APRIL 2024

Myndigheternas samarbete ger effekt mot den kriminella ekonomin

Nyheter

Det myndighetsgemensamma arbetet mot organiserad brottslighet gav effekt under 2023. Insatserna mot den kriminella ekonomin resulterade i de högsta utfallen för höjda skatter, stoppade bidrag och utmätta tillgångar hittills i satsningen.

09 APRIL 2024

”Vi försöker alltid ta brottsvinsterna”

Möt oss på EBM

Att köpa oskattade cigaretter kan verka harmlöst, men då brottsvinsterna ofta återinvesteras i den kriminella verksamheten är de en viktig inkomstkälla för den grova organiserade brottsligheten. Det berättar Marianne, senior åklagare på Ekobrottsmyndigheten.

04 APRIL 2024

Företagsledare i 60-årsåldern begärs häktad

Pressmeddelanden

Åklagare vid Ekobrottsmyndigheten (EBM) har idag begärt en man i 60-års åldern häktad vid Södertörns tingsrätt. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för grov oredlighet mot borgenärer, grovt försvårande av konkurs samt två fall av grova bokföringsbrott.

04 APRIL 2024

Fyra personer åtalas för grova ekobrott

Pressmeddelanden

Åklagare vid Ekobrottsmyndigheten (EBM) har idag väckt åtal mot fyra personer för misstänkt grov näringspenningtvätt. Brottsupplägget kretsar kring avbetalningen av ett lån kopplat till fastighetsaffärer i Södertälje.

28 MARS 2024