Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Aktuellt

Ekobrottsmyndigheten bekämpar ekonomisk brottslighet. Här publicerar vi nyheter och pressmeddelanden om vår verksamhet.

Monica Rodrigo: ”Vi har alla ett ansvar”

”Det är viktigt att vi alla agerar mot arbetslivskriminalitet. För att effektivisera arbetet behövs vissa regeländringar, men mer kan göras redan i dag - såväl av oss myndigheter, som av upphandlare, byggbolag och arbetsmarknadens parter.” Det menar Monica Rodrigo, generaldirektör på Ekobrottsmyndigheten, i en intervju inför Byggmarknadskommissionens digitala konferens den 25 januari, som är öppen för alla.

20 JANUARY 2022

Före detta bank-vd åtalas för grov ekonomisk brottslighet

Chefsåklagare och förundersökningsledare Thomas Langrot vid Ekobrottsmyndigheten i Stockholm har i dag väckt åtal mot Swedbanks före detta vd för i första hand grovt svindleri, i andra hand grov marknadsmanipulation. Enligt åtalet har den dåvarande vd:n vid upprepade tillfällen under 2018 och 2019 spridit vilseledande uppgifter med innebörden att banken inte hade eller haft problem med AML-processerna (Anti Money Laundering) i bankens verksamhet i Estland.

04 JANUARY 2022

Brf-styrelser sålde fastigheterna utan medlemmarnas vetskap

Tre personer som utgjort hela styrelsen för tre bostadsrättsföreningar i Helsingborg sålde bostadsrättsföreningarnas fastigheter till tredje part, utan övriga brf-medlemmars kännedom och utan att försäljningsintäkterna har kommit brf-medlemmarna tillhanda. Nu åtalas de tre misstänkta för grova ekobrott av åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Malmö.

03 DECEMBER 2021

Bokföring i stiftelser

Bokföring i bokföringsskyldiga stiftelser behövs bland annat för att se att stiftelsen följer de bestämmelser som anges i stiftelseurkunden. Bokföringen fungerar då som underlag för kontroll och uppföljning av verksamheten.

04 NOVEMBER 2021