Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Aktuellt

Ekobrottsmyndigheten förebygger och bekämpar ekonomisk brottslighet. Här berättar vi om det senaste som hänt inom vår verksamhet.

Filtrera innehåll:

Använd länkarna för att navigera runt på kategoriseringen.

  1. Aktuellt
  2. Nyheter
  3. Guider
  4. Möt oss på EBM
  5. Pressmeddelanden

Se EBM:s Almedalsseminarier

Nyheter

Den ekonomiska brottsligheten är den organiserade brottslighetens blodomlopp – och stärker parallella samhällsstrukturer. Det var temat för Ekobrottsmyndighetens två seminarier i Almedalen i år. Nu kan du se de textade seminarierna i efterhand.

10 JULI 2024

Dom i mål om mäklarfirma

Pressmeddelanden

Idag meddelar Stockholms tingsrätt dom i ett mål där flera personer med kopplingar till ett fastighetsmäklarföretag åtalades tidigare i våras.

28 JUNI 2024

Ekobrott stärker parallella samhällsstrukturer

Pressmeddelanden

Genom att ta över välfärdsverksamheter i vissa områden och använda dessa för ekonomisk brottslighet, inbringar kriminella nätverk och våldsbejakande extremister stora summor pengar. Brottsligheten bidrar också till att skapa och vidmakthålla parallella samhällsstrukturer. Detta är temat för Ekobrottsmyndighetens (EBM) seminarium i Almedalen idag.

27 JUNI 2024

Ekobrott avgörande för den organiserade brottsligheten

Pressmeddelanden

Den ekonomiska brottsligheten har blivit avgörande för den organiserade brottslighetens utveckling. Kriminella använder bolag för att utnyttja välfärdssystemen, vilket leder till att hundratals miljarder kronor i statliga medel försvinner varje år. Därför behöver möjligheten till ändrade straffsatser och synnerligen grova ekobrott utredas.

25 JUNI 2024

EBM i Almedalen

Nyheter

Den ekonomiska brottsligheten är den organiserade brottslighetens blodomlopp - och stärker parallella samhällsstrukturer. Det är temat för Ekobrottsmyndighetens två egna seminarier i Almedalen i år. Men vi medverkar också i flera andra arrangemang. Välkomna!

18 JUNI 2024

Åtal för grova ekobrott genom kryptovalutor

Pressmeddelanden

En person åtalas misstänkt för att ha förvärvat och omsatt stora mängder kryptovalutor vilket möjliggjort penningtvätt. Verksamheten har delvis gått ut på att mot betalning hjälpa personer att föra ut pengar från Sverige till Iran. Idag inleds huvudförhandling i Attunda tingsrätt.

17 JUNI 2024