Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Aktuellt

Ekobrottsmyndigheten förebygger och bekämpar ekonomisk brottslighet. Här berättar vi om det senaste som hänt inom vår verksamhet.

Filtrera innehåll:

Använd länkarna för att navigera runt på kategoriseringen.

  1. Aktuellt
  2. Nyheter
  3. Guider
  4. Möt oss på EBM
  5. Pressmeddelanden

Stort tillslag mot misstänkt grovt insiderbrott

Pressmeddelanden

Sammanlagt tolv personer i olika delar av landet har anhållits misstänkta för grovt insiderbrott. Simultant med insatsen i Sverige har norsk polis gripit fyra misstänkta i Norge på begäran från Ekobrottsmyndigheten (EBM), varav en av dessa har begärts häktad idag. Ytterligare nio misstänkta har hörts av norsk polis.

23 MAJ 2024

”Skolpeng på 12 miljoner försvann genom osanna fakturor”

Möt oss på EBM

Att utreda ärenden där skattemedel på miljontals kronor gått förlorade på grund av ekonomisk brottslighet känns väldigt givande – särskilt när pengarna skulle ha gått till barns utbildning. Det berättar Anna och Tom, ekorevisor respektive polisutredare på EBM i Göteborg, som gärna jobbar ihop under utredningarna.

06 MAJ 2024

Flera misstänkta för grova bedrägerier

Pressmeddelanden

Flera personer har delgivits misstanke om grova bedrägerier efter tillslag av Ekobrottsmyndigheten (EBM) och en person har häktats. Ärendet rör bland annat brottslighet kopplad till bostads- och fastighetslån.

30 APRIL 2024

Tillslag mot olaglig tillverkning av vattenpipstobak

Pressmeddelanden

Två personer har anhållits och över 100 kilo olagligt tillverkad vattenpipstobak och annat material har beslagtagits vid ett tillslag i Skövde. Vid insatsen beslagtogs även cirka 220 kilo Verbascum (kungsljus).

25 APRIL 2024

Bolagsförmedlare åtalas för grova ekobrott

Pressmeddelanden

Tre personer misstänks för att systematiskt ha sålt bolag till målvakter, bulvaner och personer som tidigare dömts för grov ekonomisk brottslighet. Bolagen har efter försäljning i stor omfattning använts av kriminella som brottsverktyg. Nu väcks åtal mot vd:n och två anställda på företaget som förmedlat bolagen. Ytterligare två personer med kopplingar till företaget åtalas också.

24 APRIL 2024

13 personer döms i mål om arbetslivskriminalitet

Nyheter

Under två år togs 40 miljoner ut i kontanter för att avlöna svart arbetskraft inom byggsektorn i Göteborg. I början på året väcktes åtal mot 13 personer som misstänktes för grova ekobrott. Den 19 april dömdes samtliga av Göteborgs tingsrätt.

23 APRIL 2024

Tingsrätten meddelar dom i bedrägerimål

Pressmeddelanden

En man åtalades i januari för ett stort antal bedrägerier genom att ha tagit betalt för juridiska tjänster utan att leverera det som utlovats. Han misstänks även för att ha vilselett två äldre personer att skänka bort sina bostäder genom gåvobrev med sig själv som mottagare. Brotten skall ha skett i mannens enskilda näringsverksamhet. På tisdag meddelar Malmö tingsrätt dom i målet.

22 APRIL 2024
Bilden visar en ordförandeklubba.Bilden visar en ordförandeklubba.