Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Aktuellt

Ekobrottsmyndigheten bekämpar ekonomisk brottslighet. Här publicerar vi nyheter och pressmeddelanden om vår verksamhet.

Hovrätten meddelar dom i Allra-målet

Idag den 22 juli klockan 10.00 meddelar Svea hovrätt dom i Allra-målet. Åklagaren Thomas Hertz är tillgänglig för media på telefon från klockan 11.00 – 13.00.

22 JULY 2021

Sälj eller avveckla ditt företag säkert

Många företagare påverkas av coronapandemin och tvingas avveckla eller sälja sitt företag. Den rådande situationen riskerar att utnyttjas av kriminella som behöver företag för att kunna begå ekonomisk brottslighet. Ska du avveckla eller sälja ditt företag bör du därför vara extra vaksam.

14 JUNE 2021

Två i ledningen för ett fastighetsbolag åtalas för grova insiderbrott

Åklagare vid Ekobrottsmyndighetens finansmarknadskammare har i dag väckt åtal mot totalt 11 personer i ett ärende som bland annat rör grova insiderbrott. Den misstänkta brottsligheten har skett inför Collector AB:s vinstvarning den 21 januari 2020. De två ledningspersonerna åtalas dessutom för insiderbrott samt obehörigt röjande av insiderinformation vid andra tillfällen.

10 JUNE 2021

Tillslag i ärende om misstänkt grov marknadsmanipulation

Ekobrottsmyndighetens finansmarknadskammare har i dagarna genomfört husrannsakningar och anhållit tre personer i södra Sverige som misstänks för grova marknadsmanipulationer genom så kallad ”pump and dump”. Under torsdag förmiddag den 3 juni valde åklagaren att försätta de misstänkta på fri fot. Brottsmisstankarna kvarstår.

03 JUNE 2021

Välkommen till nya EBM.se!

Ekobrottsmyndigheten.se har svidat om och fått en helt ny form! Här hoppas vi kunna svara på dina frågor om ekobrott, rättsprocessen, Ekobrottsmyndighetens verksamhet och lediga tjänster. Då vår nya webb är responsiv kan du besöka oss närsomhelst, varsomhelst och på vilken enhet som helst – men allra helst i mobilen.

01 JUNE 2021

Stort tillslag mot grov organiserad brottslighet i Södertälje

Under tisdag den 18 maj, genomförde Ekobrottsmyndigheten i Stockholm tillsammans med Polismyndigheten ett större tillslag på ett flertal platser i Södertälje och kringliggande orter. Totalt greps sex personer varav fem män och en kvinna, samtliga i 40-årsåldern. Samtliga misstänks för grov ekonomisk brottslighet.

18 MAY 2021