Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Aktuellt

Ekobrottsmyndigheten förebygger och bekämpar ekonomisk brottslighet. Här publicerar vi nyheter och pressmeddelanden om vår verksamhet.

Åtal mot företrädare för medtech-bolag

Åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Stockholm har idag väckt åtal mot sex personer för delaktighet i misstänkta grova insiderbrott samt marknadsmanipulation. Fem av de åtalade är före detta företrädare för de börsnoterade bolagen Brighter AB och Peptonic Medical AB, en är företrädare för en finansiell samarbetspart till bolagen.

22 SEPTEMBER 2022

Åklagare väcker talan om företagsbot mot advokatbyrå

I tre år i rad har en advokat i rollen som likvidator varit sen med att upprätta årsredovisning för ett bolag. Därför har åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Stockholm nu väckt talan om företagsbot mot den advokatbyrå i Stockholm där advokaten är verksam. Advokaten är sedan tidigare även åtalad för bokföringsbrott.

06 SEPTEMBER 2022

Förebygg arbetslivskriminalitet

Arbetslivskriminalitet är ett allvarligt samhällsproblem som drabbar såväl arbetstagare och företag, som statsfinanserna. Företag som följer lagar och regler riskerar att konkurreras ut av oseriösa aktörer. I den här vägledningen visar vi hur upphandling genom användning av avtalsvillkor och fördjupade kontroller kan förebygga brottsligheten.

02 SEPTEMBER 2022

Förebygg kriminalitet på arbetsmarknaden genom upphandling

De oseriösa aktörerna har blivit så bra på att dölja sig bakom fina fasader att registerkontrollerna inte längre räcker till för att upptäcka dem. Det menar Ekobrottsmyndighetens brottsförebyggande specialister, som står bakom EBM:s nya vägledning för upphandlare. En guide för dig som vill veta mer om hur brottsligheten kan förebyggas.

02 SEPTEMBER 2022

Undvik oseriösa aktörer med EBM:s checklista

Oseriösa aktörer använder ofta företag som ett brottsverktyg. Det drabbar både offentliga och privata aktörer genom minskade skatteintäkter och osund konkurrens. För att upptäcka varningssignalerna i tid kan man använda sig av Ekobrottsmyndighetens checklista som nu har uppdaterats.

17 AUGUSTI 2022

Almedalen 2022

På söndag den 3 juli inleds årets Almedalsvecka i Visby. I år arrangerar Ekobrottsmyndigheten inga egna seminarier. Däremot medverkar våra specialister vid ett flertal seminarier där vi kan bidra med våra kunskaper.

01 JULI 2022