Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Förundersökningen mot den grova organiserade brottsligheten i Södertälje fortsätter

Pressmeddelanden

Under fredagen den 18 juni beslutade åklagare vid EBM i Stockholm att häva häktningsbesluten på samtliga fem personer som har suttit frihetsberövade sedan den 18 maj. De misstänkta greps i samband med ett tillslag som EBM genomförde tillsammans med Polismyndigheten på flera platser i Södertälje och närliggande orter.

Sedan tillslaget har brottsmisstankarna stärkts och samtliga fem personer misstänks alltjämt på sannolika skäl för grov ekonomisk brottslighet såsom näringspenningtvätt, bland annat.

En stor mängd utredningsåtgärder har vidtagits efter tillslaget.

– Vi har gått igenom en stor mängd beslag som gjordes vid tillslaget och hållit flera förhör med de misstänkta för att säkra bevisning. Min bedömning är att brottsmisstankarna har stärkts under tiden de misstänkta har suttit frihetsberövade. Utredningsarbetet har nu kommit så pass långt att det inte längre finns skäl för fortsatt häktning eftersom jag bedömer att de misstänkta inte längre kan påverka den fortsatta förundersökningen, säger Fredrik Sandberg, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Stockholm.

Publicerat 2021-06-18. Uppdaterat 2021-08-24.