Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Fyra personer greps vid tillslag mot olaglig spelklubb

Pressmeddelanden

Fyra personer misstänks för grova ekonomiska brott efter ett tillslag tidigare i veckan mot en olaglig spelklubb i Staffanstorps kommun. Spelklubben misstänks ha omsatt cirka tolv miljoner kronor sedan 2020.

Ekobrottsmyndighetens fasadflaggaEkobrottsmyndighetens fasadflagga

Ekobrottsmyndighetens fasadflagga Fotograf: Ann-Sofi Andersson

Brottsmisstankarna gäller grov olovlig spelverksamhet, grova bokföringsbrott och grova näringspenningtvättsbrott. Tillslaget leddes av poliser och civila utredare vid Ekobrottsmyndigheten (EBM) i Malmö. Tillslaget har skett i samverkan med Polismyndighetens regionala insatsstyrka och personal från Kävlinge lokalpolisområde.

– Insatsen är resultatet av en längre tids utredning och spaning i ett ärende om illegal spelverksamhet, säger Anders Pettersson, kommissarie vid EBM i Malmö.

Vid tillslaget befann sig 13 spelare i lokalen samt en av de huvudmisstänkta. Övriga tre misstänkta greps i sina bostäder. Samtliga spelare i lokalen har hörts som vittnen.

– Insatsen har gått enligt plan, samtliga misstänkta frihetsberövades och anhölls av åklagare. Vi har hållit bra förhör med dem samt med vittnen, säger Anders Pettersson.

Spelklubben uppskattas ha haft flera hundra medlemmar och har hållit kontakt med sina medlemmar genom en sluten grupp på Facebook.

Vid tillslaget gjordes en hel del beslag.

– Det kan röra mobiltelefoner, datorer och annat material som vi nu noga ska gå igenom för att säkra ytterligare bevisning. Vi har även haft genomsökning på distans i spelklubbens Facebookgrupp där vi har säkrat viktig bevisning, säger Anders Pettersson.

Under morgonen den 13 juni släpptes de misstänkta på fri fot.

– Nu är samtliga misstänkta färdigförhörda och jag anser att det inte längre föreligger någon kollusionsfara, det vill säga möjligheter för dem att undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen. Jag har därför beslutat att släppa de misstänkta gärningspersonerna. Brottsmisstankarna kvarstår mot samtliga misstänkta, säger Lars Olson, chefsåklagare vid EBM i Malmö.

Publicerat 2024-06-13. Uppdaterat 2024-06-14.