Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Välkommen till nya EBM.se!

Nyheter

Ekobrottsmyndigheten.se har svidat om och fått en helt ny form! Här hoppas vi kunna svara på dina frågor om ekobrott, rättsprocessen, Ekobrottsmyndighetens verksamhet och lediga tjänster. Då vår nya webb är responsiv kan du besöka oss närsomhelst, varsomhelst och på vilken enhet som helst – men allra helst i mobilen.

Det är med stor stolthet och glädje vi i dag lanserar nya Ekobrottsmyndigheten.se. Den nya webbplatsen är inte bara ny till sin form, utan innehåller också flera nya avsnitt. Utifrån användaranalyser och besöksstatistik har vi satt er användare i fokus och försökt göra en webb som besvarar era frågor. Våra texter handlar bland annat om vilka brott vi utreder, hur en brottsutredning går till, hur en rättsprocess genomförs och hur vi arbetar brottsförebyggande och internationellt. Vi har även riktad information till dig som är revisor, redovisningskonsult, konkursförvaltare och småföretagare.

Hitta vad du söker

Nya Ekobrottsmyndigheten.se är uppdelad i fem avsnitt: Om ekobrott, Rättsprocessen, Aktuellt, Lediga tjänster och Om oss. Sidorna hittar du i vår huvudmeny längst upp till höger. Du kan också söka på dina frågor i vår sökfunktion. Prova då med bara ett ord.

Krav på tillgänglighet

Sedan den 23 september 2020 är det lag på att alla användare, inklusive personer med funktionsnedsättning, ska kunna ta del av en myndighetswebb. Vi har därför satsat hårt på att vara såväl tekniskt som språkligt tillgängliga. Enligt språklagen ska språket inom offentlig verksamhet vara vårdat, enkelt och begripligt, och då vi är väl medvetna om att vår verksamhet rymmer många juridiska begrepp har vi försökt förklara dem så gått det går. Det ska inte krävas någon juristutbildning för att förstå våra texter.

Hör av dig

Vill du veta mer om hur vi har tillgängliggjort nya Ekobrottsmyndigheten.se hittar du information under sidan Om webbplatsen i vår huvudmeny. Hör gärna av dig om du har frågor eller synpunkter på vårt innehåll. För oss är det viktigt att alla ska kunna ta del av vår information.

Press

Presstjänsten hittar du under avsnittet Om oss. Här finner du också svaren på våra 20 vanligast inkomna frågor. Är du en framtida kollega hoppas vi att du tar en titt på våra Lediga tjänster. Här finns också en sida om hur det är att arbeta hos oss.

Välkommen – hoppas att du gillar vår nya webbplats!

Publicerat 2021-06-01. Uppdaterat 2022-09-02.