Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Tillsammans mot ekobrott

Vi förebygger och bekämpar ekonomisk brottslighet.

”De anställda har befunnit sig i en mycket utsatt position”

Företrädarna för byggbolaget misstänks ha satt i system att anställa människor från tredje land som antingen saknar rätt att vistas i Sverige eller som saknar arbetstillstånd. Upplägget, att utnyttja billig arbetskraft och därigenom skaffa sig en fördel i upphandlingar, är ett typexempel på arbetslivskriminalitet. I dag inleds förhandling i tingsrätten.

Åtal för grova ekobrott på skola i Göteborg

Åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg har i dag väckt åtal för grova ekobrott mot två personer kopplade till bland annat Framstegsskolan, även kallad Römosseskolan. Enligt åtalet har cirka 13 miljoner kronor av den kommunala skolpengen som skolan har mottagit för att finansiera skolverksamheten istället använts för helt andra ändamål. 

Kriminella företag utnyttjar de svenska välfärdssystemen

Kriminella startar allt oftare företag för att kunna utnyttja de svenska välfärdssystemen för pengar. Det visar en ny lägesbild av den organiserade brottsligheten från 12 myndigheter. Sammanlagt förlorar staten miljarder årligen till den organiserade brottsligheten.

Jobba hos oss

Vi upptäcker, avbryter, utreder och lagför ekonomiska brott. Vi arbetar aktivt för att återföra brottsvinsterna. Vill du bli en av oss?