Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Ebm.se hamnar i topp i årligt inkluderingstest

Nyheter

När tillgängligheten på 1784 webbplatser testades av Funka så hamnade ekobrottsmyndigheten.se i topp. Det är Funka som årligen granskar webbplatser för att se om de möter kraven i lagen om tillgänglighet till digital offentlig service (DOS-lagen).

Utifrån resultaten sammanställs vilka webbplatser som är allra bäst. I år testades hela 1784 webbplatser och där är Ekobrottsmyndigheten en av de bästa. Årets rapport visar att endast 309 av 1784 webbplatser klarade de utvalda testerna.

Vi ser det här som ett bevis på att det omfattande arbetet som vi gjort med webbplatsen har varit framgångsrikt. Vår nya webbplats lanserades i juni 2021 med stort fokus på tillgänglighet och service. I september 2022 blev även vår webbplats nominerad till publishingpriset 2022.

Om Funka

Funka har sin bakgrund inom funktionshinderrörelsen och har idag en stor del av Sveriges myndigheter och kommuner som kunder.

Funka gör årligen ett test utifrån 10 utvalda lagkrav, som visar hur bra gränssnittet fungerar för personer med synnedsättningar, motoriska nedsättningar, läs- och skrivsvårigheter samt kognitiva nedsättningar.


Ekobrottsmyndigheten fortsätter arbetet med att webbplatsen ska vara användarvänlig och ha besökaren i fokus.

Publicerat 2023-09-29. Uppdaterat 2023-10-02.