Start of content

Tidigare misstänkt avförd från insiderbrottsutredningen i Fingerprint

Under måndagen fattades beslut att lägga ned förundersökningen mot en av de personer som tidigare varit frihetsberövad i utredningen om grovt insiderbrott i Fingerprint Cards-aktien.

– Detta beslut gäller den person som var misstänkt för obehörigt röjande av insiderinformation, det vill säga att ha läckt uppgifter om vinstvarningen i december. Vi har hållit flera förhör med honom och han har lämnat sina förklaringar till de påståenden vi hade mot honom. Jag kan redan nu se att det material vi har mot honom inte räcker för ett åtal. Därmed finns det inte längre skäl att fortsätta utredningen mot honom som misstänkt, säger kammaråklagare Olof Kronlund.

Misstanken mot denna person har under hela utredningen varit av den lägre graden - skäligen misstänkt.

Utredningen om grovt insiderbrott fortsätter dock. 

– Detta innebär inte att hela utredningen läggs ned utan misstankar om grovt insiderbrott kvarstår. Där återstår en hel del innan beslut kan fattas om det räcker för ett åtal eller ej. Den utredningen lär inte bli klar innan sommaren, säger Olof Kronlund.

För mer information:

Niklas Ahlgren, presskommunikatör, tel 070 755 0415, niklas.ahlgren@ekobrottsmyndigheten.se

Publicerat 2017-02-28. Uppdaterat 2017-02-28

Tala om vem du är

så ger vi dig relevanta sökvägar

Offentlighet och sekretess

Här hittar du information om vad som gäller för tillämpning av offentlighetsprincipen, sekretess och annat.

Till sidan om offentlighetsprincipen

Om förundersökningssekretess

Avgiftsförordningen

Vid begäran om att ta del av allmän handling utgår normalt avgift för kopiering enligt avgiftsförordningen (SFS 1992:191):

Tio första sidorna: 50 kr
Varje sida därutöver: 2 kr

Webbplats för lärare och ungdomar

På Ekobrott.se kan du läsa mer om ekonomisk brottslighet, de effekter de har på samhället och om Ekobrotts-myndighetens arbete med att förebygga, utreda och åtala. Webbplatsen riktar sig främst till lärare, ungdomar och studenter.

Till ekobrott.se