Start of content

Högskoleprovsfusket - Inbjudan till pressträff fredag 26 oktober:

Under fredagen väcker Ekobrottsmyndigheten åtal för brott rörande organiserat fusk vid högskoleprovet. Med anledning av åtalet är media välkommen till en pressträff i Norrköping.

Vid pressträffen kommer kammaråklagare Anna Lander och utredaren Björn Norgren tillsammans presentera huvuddelarna i åtalet och ge närmare information om utredningen och de brott som åklagaren påstår har begåtts, samt bakgrunden till utredningen.

Efter presentationen kommer det finnas möjligheter för kortare intervjuer med åklagaren och utredaren.

Bakgrund: I samband med vårens högskoleprov den 14 april i år genomförde Ekobrottsmyndigheten i samverkan med polisen ett större tillslag på ett flertal platser i Sverige. Tillslaget var kopplat till omfattande organiserat fusk vid det nationella högskoleprovet. Ett flertal personer har sedan dess suttit häktade.

Tid: Fredag den 26 oktober 2018, kl. 14.00 – 15:30 insläpp från 13:30.

Plats: Polishuset i Norrköping, Stockholmsvägen 4-6 i Norrköping, lokal Förhandlingssalen. Välkommen!

Rättegången inleds den 8 november 2018 i Norrköpings tingsrätt – OBS: rättegången hålls i Linköping. Målnummer: B-1296-18.

OBS! Vänligen anmäl deltagande vid pressträffen till Niklas Ahlgren: niklas.ahlgren@ekobrottsmyndigheten.se Tel: 070 755 0415.

Publicerat 2018-10-25. Uppdaterat 2018-10-25

Tala om vem du är

så ger vi dig relevanta sökvägar

Offentlighet och sekretess

Här hittar du information om vad som gäller för tillämpning av offentlighetsprincipen, sekretess och annat.

Till sidan om offentlighetsprincipen

Om förundersökningssekretess

Avgiftsförordningen

Vid begäran om att ta del av allmän handling utgår normalt avgift för kopiering enligt avgiftsförordningen (SFS 1992:191):

Tio första sidorna: 50 kr
Varje sida därutöver: 2 kr

Webbplats för lärare och ungdomar

På Ekobrott.se kan du läsa mer om ekonomisk brottslighet, de effekter de har på samhället och om Ekobrotts-myndighetens arbete med att förebygga, utreda och åtala. Webbplatsen riktar sig främst till lärare, ungdomar och studenter.

Till ekobrott.se