Start of content

41-åring överlämnas för misstankar om ekobrott

Den 41-åriga mannen som häktades i början av juni på en europeisk arresteringsorder ska nu överlämnas till Spanien där han är misstänkt för skattebrott, penningtvätt och bedrägeri. Det meddelar Stockholms tingsrätt i dag i sin dom.

Däremot lämnas han inte ut för medlemskap i en kriminell organisation då tingsrätten anser att mannen har blivit frikänd för just detta i en tidigare dom i slutet av juni, då han även friades för grova narkotikabrott. 

- Det är ett välgrundat beslut om överlämning som täcker alla de frågeställningar som framkommit i målet, säger chefsåklagare Katarina Ringertz på Ekobrottsmyndigheten och menar att hon och vice chefsåklagare Jacob Holmberg, som också har arbetat med ärendet, ser att tingsrätten har prövat alla de invändningar som framkommit.

Mannen dömdes förra året av Stockholms tingsrätt till 18 års fängelse för grovt narkotikabrott. Efter att ha överklagat domen i Svea hovrätt beslutade hovrätten i slutet på juni att 41-åringen skulle försättas på fri fot. Dagen efter greps mannen i Sverige på uppdrag av spanska myndigheter för misstankar om ekonomisk brottslighet i Spanien. 

Publicerat 2014-07-10. Uppdaterat 2014-07-17

Tala om vem du är

så ger vi dig relevanta sökvägar

Offentlighet och sekretess

Här hittar du information om vad som gäller för tillämpning av offentlighetsprincipen, sekretess och annat.

Till sidan om offentlighetsprincipen

Om förundersökningssekretess

Avgiftsförordningen

Vid begäran om att ta del av allmän handling utgår normalt avgift för kopiering enligt avgiftsförordningen (SFS 1992:191):

Tio första sidorna: 50 kr
Varje sida därutöver: 2 kr

Webbplats för lärare och ungdomar

På Ekobrott.se kan du läsa mer om ekonomisk brottslighet, de effekter de har på samhället och om Ekobrotts-myndighetens arbete med att förebygga, utreda och åtala. Webbplatsen riktar sig främst till lärare, ungdomar och studenter.

Till ekobrott.se