Start of content

7 gripna efter tillslag mot grov organiserad brottslighet

Vid en planerad insats i Norrköping har polisen gripit 7 personer. Tillslagen var riktade mot grov organiserad brottslighet och görs i samverkan med flera myndigheter.

Under onsdagen inleddes en planerad insats mot grov organiserad brottslighet i Norrköping. Polisen har, ihop med Ekobrottsmyndigheten och Åklagarmyndigheten, slagit till mot ett flertal adresser och där gripit 7 personer. Ytterligare personer är medtagna på förhör.

– Vi har hämtat in ett flertal personer som vi är intresserade av i det här ärendet så det rör sig om en planerad insats som helt och hållet är baserad på vår förundersökning, säger Jan Hofvenstam sektionschef vid polisens sektion för aktionsgruppsverksamhet.

Sammanlagt har 7 personer gripits och sedan anhållits av åklagare. Dessutom har ett flertal personer tagits med till förhör. Det rör sig om både män och kvinnor i åldrarna 20-50 år som har frihetsberövats.

– Tillslaget har än så länge gått enligt plan. Nästa steg blir att förhöra de misstänkta som är anhållna. Dessutom ska vi analysera det material som beslagtagits vid dagens husrannsakningar, säger Jan Hofvenstam sektionschef vid polisens aktionsgruppsverksamhet.

Mer information om ärendet kommer senare i veckan.

Insatsen är ett samarbete mellan Åklagarmyndigheten, Ekobrottsmyndigheten samt Polismyndigheten.

 

Kontaktperson
Tommy Thorngren, pressansvarig polisen region Öst. 010-566 75 26

Publicerat 2016-11-09. Uppdaterat 2016-11-09

Tala om vem du är

så ger vi dig relevanta sökvägar

Offentlighet och sekretess

Här hittar du information om vad som gäller för tillämpning av offentlighetsprincipen, sekretess och annat.

Till sidan om offentlighetsprincipen

Om förundersökningssekretess

Avgiftsförordningen

Vid begäran om att ta del av allmän handling utgår normalt avgift för kopiering enligt avgiftsförordningen (SFS 1992:191):

Tio första sidorna: 50 kr
Varje sida därutöver: 2 kr

Webbplats för lärare och ungdomar

På Ekobrott.se kan du läsa mer om ekonomisk brottslighet, de effekter de har på samhället och om Ekobrotts-myndighetens arbete med att förebygga, utreda och åtala. Webbplatsen riktar sig främst till lärare, ungdomar och studenter.

Till ekobrott.se