Start of content

Tillslag gällande misstänkta ekobrott i restaurangbranschen

Ekobrottsmyndigheten genomförde i fredags ett omfattande tillslag gällande svart arbetskraft i restaurangbranschen i Stockholm.

Husrannsakningar har gjorts på flera adresser, bland annat på restauranger och hemma hos personer med koppling till restaurangerna.

Fem personer greps i samband med tillslaget och en av dem häktades under måndagen efter förhandling i Södertörns tingsrätt. Ytterligare två misstänkta har begärts häktade men tingsrätten har ännu inte tagit ställning till dessa. Inga fler frihetsberövanden väntas i nuläget.

Misstankarna gäller grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott omfattande cirka 18 miljoner kronor. Tillslaget genomfördes i samverkan med andra myndigheter.

Publicerat 2016-05-02. Uppdaterat 2016-05-02

Tala om vem du är

så ger vi dig relevanta sökvägar

Offentlighet och sekretess

Här hittar du information om vad som gäller för tillämpning av offentlighetsprincipen, sekretess och annat.

Till sidan om offentlighetsprincipen

Om förundersökningssekretess

Avgiftsförordningen

Vid begäran om att ta del av allmän handling utgår normalt avgift för kopiering enligt avgiftsförordningen (SFS 1992:191):

Tio första sidorna: 50 kr
Varje sida därutöver: 2 kr

Webbplats för lärare och ungdomar

På Ekobrott.se kan du läsa mer om ekonomisk brottslighet, de effekter de har på samhället och om Ekobrotts-myndighetens arbete med att förebygga, utreda och åtala. Webbplatsen riktar sig främst till lärare, ungdomar och studenter.

Till ekobrott.se