Start of content

Årsredovisning 2019

EBM:s årsresultat 2019

Omslag AR 2019Goda resultat för 2019 - men också ärenden vars ökande komplexitet utgör en väsentlig utmaning för en effektiv och balanserad ärendehantering. Det är Ekobrottsmyndighetens sammantagna bedömning av årsresultaten för 2019.

Ekobrottsmyndighetens årsresultat 2019

Sammanfattning av EBM:s resultat för 2019

Nyhetsbrev med fokus

Lär dig mer om brottsförebyggande arbete 

Många kanske har frågat sig vart det tog vägen, andra rentav glömt bort det. Men nu är det dags igen - Ekobrottsmyndighetens nyhetsbrev om brottsförebyggande arbete är tillbaka.

Svarta pengar BF nyhetsbrev 2019Brottsförebyggande åtgärder har blivit ett alltmer förekommande begrepp inom rättsväsendet. Ekobrottsmyndigheten har länge arbetat aktivt med frågorna och ger nu ut ett nyhetsbrev om ämnet. Ett tips för dig som vill veta mer om hur man kan förebygga ekobrott.

Läs det senaste nyhetsbrevet

Välkommen att bli prenumerant

Myndighetsgemensam lägesbild mot organiserad brottslighet

Företagen - en kofot för de ekokriminella

Myndighetsgemensam lägesbild 2019 framsidaFör att bryta sig in i en bostad krävs en kofot - för att stjäla skattepengar helt andra verktyg. Ett företag kan till exempel innebära möjligheten att dels undanhålla skatter och avgifter, dels tillskansa sig bidrag och förmåner, och dels tvätta brottsvinster. Lägg därtill en legitim fasad att dölja brottsligheten bakom.

Ekobrottsmyndigheten är en av tolv myndigheter som tillsammans sammanställer en lägesbild vartannat år i kampen mot organiserad brottslighet. I år konstaterar EBM att de successivt lättade kraven på aktiebolag - som var tänkt att stimulera tillväxt och förenkla det för medborgarna - också har en mörk baksida.

Ta del av den myndighetsgemensamma lägesbilden här!

 

 

Dags för Almedalsvecka igen och den här gången medverkar Ekobrottsmyndigheten i tre seminarier. Ett om tillgångsinriktad brottsbekämpning och två om penningtvätt. Välkomna!

Varningssignaler - Checklista

Handslag

Vet du vem du gör affärer med?

Kriminella kan använda sig av företag för att göra illegala affärer. De fuskar oftast inte bara med skatter och avgifter utan även med saker som arbetsmiljö, kvalitet och tillstånd. Det gör att de kan erbjuda lägre priser. Den här enkla checklistan ger en första vägledning i att upptäcka varningssignalerna och därmed undvika oseriösa aktörer.

Ladda ned foldern Varningssignaler Checklista

Nyheter

Rss

Miljonbelopp återkrävda i arbetet mot organiserad brottslighet

177 miljoner kronor i höjning av skatter och 23 miljoner kronor i återkrav till välfärdsmyndigheterna, pengar som förvärvats genom kriminalitet - det är några av resultaten som den myndighetsgemensamma satsningen mot organiserad brottslighet redovisar för 2019. Ekobrottsmyndigheten fortsätter att vara en av de mest aktiva myndigheterna inom satsningen.

Läs mer

Upptäck varningssignalerna - innan du hyr ut din lokal

Kim Strandberg, fastighetsjurist på Fastighetsägarna rekommenderar hyresvärdar att använda EBM:s checklista för att undvika oseriösa hyresgäster.

Läs mer

BF i korthet

Seminarier, utbildningar, filmer och poddar. Vi på EBM bidrar gärna med våra kunskaper och erfarenheter kring brottsförebyggande arbete - eller BF som vi brukar säga. Här samlar vi det som är på gång just nu.

Läs mer

Skattebrott - ett hot mot vår demokrati

Bild från filmenDenna film ger tre praktiska råd för att undvika skattebrott vid privata och offentliga upphandlingar. Filmen är resultatet av ett unikt samarbete mellan 26 myndigheter, arbetsgivarorganisationer och fackliga förbund.

Se filmen "Skattebrott - ett hot mot vår demokrati"

Tala om vem du är

så ger vi dig relevanta sökvägar

Tips och anmälan om brott

Tips och anmälningar
Ekobrottsmyndigheten tar emot tips och anmälningar från allmänheten.

Anmäl misstänkt ekonomisk brottslighet

Tipsa oss

Mobilwebb

EBMs mobilwebb

En mobilanpassad och mer renodlad version av Ekobrottsmyndighetens webbplats kan nås via nedastående länk.

Till vår mobilwebb

Ekobrott.se

Ekobrott.se logotyp
På ekobrott.se hittar du korta fakta och information om ekonomisk brottslighet och dess konsekvenser för samhället.

Till ekobrott.se